Zet de verwarming lager of uit

Veel mensen hebben de verwarming standaard aan staan. Het is natuurlijk belangrijk om het niet koud te hebben in uw eigen huis, maar toch is het niet nodig om uw verwarming altijd aan te hebben staan. Op die manier bespaart u geld en schaadt u het milieu in mindere mate. Kortom: zeker de moeite waard!

Verwarming ’s nachts lager zetten

Soms wordt beweerd dat het onverstandig is om de verwarming een stuk lager te zetten voor het slapengaan. Het zou dan immers veel meer energie kosten om het huis weer op te warmen. Dit is echter niet helemaal waar. Als u gaat slapen is het niet nodig om door te blijven stoken en is het dus verstandig om de temperatuur lager te zetten. Een huis koelt over het algemeen namelijk niet heel snel af, waardoor de temperatuur de volgende dag weer relatief snel op peil is.

Zet de verwarming lager voor vertrek

U gaat een dagje weg of misschien zelfs op vakantie? Vergeet dan zeker niet de verwarming een stuk lager te zetten. Het is in dergelijke gevallen namelijk niet zo belangrijk om door te blijven stoken. Zet daarom de verwarming een heel stuk lager, waardoor u minder energie verbruikt en zelfs geld bespaart.

Geplaatst op 29 december 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *