Bespaar veel energie door spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een erg goede optie wanneer u veel energie wilt besparen. U doet dan niet enkel uw portemonnee een plezier door minder gas te verbruiken, maar zorgt tevens voor minder CO2-uitstoot, waardoor u het milieu in mindere mate schaadt. Maar hoe komt dat dan precies en hoe kunt u spouwmuurisolatie aanbrengen?

Spouwmuur isoleren betekent geld besparen

Uw spouwmuur isoleren is een stap in de juiste richting wanneer u energie wilt besparen. Spouwmuurisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte in uw huis wordt vastgehouden en niet via de muren ontsnapt. De verwarming hoeft hierdoor minder hard te werken, zodat uw ketel minder gas verbruikt en u minder energiekosten betaalt. Over hoeveel geld hebben we het dan? Voor een gemiddelde woning zal spouwmuurisolatie over het algemeen een besparing van meer dan 500 euro per jaar betekenen. Zeker de moeite waard dus!

Spouwmuurisolatie aanbrengen?

Zelf uw spouwmuren isoleren is niet aan te raden. Wanneer de spouwmuurisolatie niet goed wordt aangebracht, kunt u namelijk last krijgen van verschillende problemen, zoals vochtproblemen. Laat daarom uw spouwmuur isoleren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf. In dat geval ontvangt u over het algemeen immers garantie en zal de spouwmuurisolatie vaak zelfs net zo lang meegaan als uw huis. Waarschijnlijk denkt u dat u dan moet rekenen op een flinke investering, maar dat valt vaak erg mee. Over het algemeen duurt het namelijk slechts 3 jaar om de kosten voor spouwmuurisolatie terug te verdienen.

Geplaatst op 13 januari 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *