De voor- en nadelen van spouwmuurisolatie

Al eerder schreven we over spouwmuurisolatie. In dat artikel is er echter enkel op een belangrijk voordeel ingegaan: energie besparen. Spouwmuurisolatie heeft echter nog wat meer voordelen. Daarnaast zijn er, zoals aan vele dingen, ook aan spouwmuurisolatie nadelen verbonden. In dit artikel wordt besproken wat nu precies de voor- en nadelen zijn. Daarbij worden enkel de belangrijkste zaken genoemd.

Voordelen spouwmuurisolatie

Zoals in het eerdere artikel is beschreven, is spouwmuurisolatie beter voor het milieu en zorgt het voor een lagere energierekening. Er zijn echter meer voordelen aan verbonden. Zo geeft spouwmuurisolatie u meer comfort. Wat bedoelen we hier precies mee? Het voelt binnen in uw huis wat aangenamer, aangezien de muren geen kou afstralen, maar juist warmer worden en blijven. Men voorkomt dan ook warmteverlies. Een ander belangrijk voordeel is dat u veel minder last zult hebben van vochtproblemen en schimmelproblemen. Daarnaast heeft u niet alleen geen overlast door de werkzaamheden voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, maar zorgt het nog voor minder geluidsoverlast ook. Ten slotte is de investering over het algemeen binnen 3 jaar terugverdiend, en begint u daarna pas echt met besparen.

Spouwmuurisolatie voordelen samenvatting

  • Lagere energierekening
  • Beter voor het milieu
  • Meer comfort in huis
  • Minder last van vocht- en schimmelproblemen
  • Geen overlast door de werkzaamheden voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie
  • Minder geluidsoverlast
  • Investering is snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie nadelen

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er helaas ook nadelen aan spouwmuurisolatie verbonden. Vaak wordt als nadeel de prijs van spouwmuurisolatie genoemd. Voor een gemiddelde woning kan dat namelijk zo’n 1000 euro kosten. Echter, deze investering is vaak al snel terugverdiend wat het natuurlijk minder nadelig maakt. Een ander nadeel is dat spouwmuurisolatie de frisse lucht in uw huis kan verstoren. Daar waar het eerst wellicht mogelijk was dat er lucht naar binnen kwam door kiertjes, is dat nu vaak niet meer mogelijk. Daarom is het belangrijk om uw huis dagelijks goed te ventileren. Een derde nadeel is dat het vochtproblemen kan veroorzaken. Vocht kan immers niet eenvoudig uw huis verlaten, waardoor de gevoelstemperatuur wat minder wordt. Hierdoor gaat de thermostaat vaak omhoog en gaat het dus juist meer kosten om uw woning op te warmen. Voor dit nadeel geldt dus ook: lucht uw huis iedere dag. Daar komt bij dat er tegenwoordig veel betere materialen worden gebruikt dan vroeger, waardoor deze vochtproblemen steeds minder vaak voorkomen.

Nadelen spouwmuurisolatie op een rijtje

  • Spouwmuurisolatie kosten
  • Minder frisse lucht in uw woning
  • Mogelijke vochtproblemen

Er zijn dus meer voordelen dan nadelen als het gaat om spouwmuurisolatie. Daarom is het zeker aan te raden om eens te informeren naar de mogelijkheden. Wilt u meer weten over isolatie? Dan verwijzen we u graag door naar isolatie-info.nl.

Geplaatst op 2 juli 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *